A CSS azon kevés játék közé tartozik, amivel elég sokat játszottam annak ellenére is, hogy jómagam a mai napig inkább CoD-osnak vallom. A közösség már kicsit másabb, mint amit az 1.6-nál tapasztaltam, de ez részben az életkorból is és az egyénekből is adódik. Visszatekintve olyan 2007-2010 között az egyik legsikeresebb közösség volt talán, hiszen rengeteg csapattal jelentünk meg külföldi lanokon. Remélem, hogy a felsorolásból nem nagyon hagyok ki senkit: OBI, Digestive, RedStars, Totalgaming (1 lanig volt ez a csapat neve) és a  RAGE. Ha valakit kifelejtettem, elnézését kérem és azt, hogy jelezze ezt felém. Kezdjük is szépen sorban!

Az OBI csapata egy szép kis különítménnyel Olaszországot próbálta bevenni kisebb-nagyobb sikerrel. Ami segített nekik, hogy kijussanak az egyfelől a jó teljesítmény, másfelől a személyes kapcsolatok által kialakult támogatói háttér tette lehetővé. Ez még azelőtt volt, hogy jobban beleástam volna magam a Source rejtelmeibe, így pontosabb infóm az elért eredményről sajnos nincs. A Digestive és a RedStars esetében is azt mondhatom hogy félig támogatás hatására, félig a srácok áldozatvállalására volt szükség, hogy Horvátországban behúzzák az első és második helyet a Gamersjet lanján. Ez már majdnem az évtized végén volt, de nem álltunk meg itt szerencsére. Volt szerencsém látni, hogy a fiatalabb generáció is felnőtt a feladathoz és NOFEAR ilyen szempontból azt kell mondjam, hogy kiemelkedő. A RAGE csapatában a fiatalabb generációt ő képviselte, míg az idősebbet például Moltes. A külföldi multi támogatásának hála a srácok megnyertek egy portugál lant is, ami szintén a legjobb eredményeink közé tartozik a CSS időszakából. Külföldi lanon, emlékeim szerint Dániában volt szerencséje a Totalgaming csapatának is megpróbálkoznia a helyt állással, de ez felemásan sikerült. A közösségi oldal alkalmi támogatása lehetőségnek jó volt a srácoknak, de ebben az egy alkalomban ki is merült. A magam részéről inkább egy válogatott csapat kijutását érdemesebbnek láttam volna támogatni.

Ami a felemás modoron és a néha-néha széthúzó közösségen túl nagyon szimpatikus volt, az az, hogy elkészült egy igazi közösségi movie. A közösségi oldalakon megjelent felhívás és a demók beérkezése után cr00py, Moltes és fagyi készítette el azt a videót, ami azóta az egyik kedvencem lett. Azt kell mondjam, hogy a nagyobb játékosok közül a java része hozzájárult pár fraggel a videó elkészültéhez és rengeteg olyan játékos is, akik nem feltétlen jutottak el külföldi lehetőségig, de annál kellemesebb perceket okoztak a saját megmozdulásaikkal az elkészült movie-ban. A személyes kedvencem a Nyak féle desert eagle ace, ahol nem pazarolt a golyókkal és mindenkinek csak egyet küldött a fejébe.

A movie érdekessége, hogy a bemutatót és az elkészültét a 2009-es BECUP-ra tervezték a srácok és a végét ott szerették volna befejezni, de egy kisebb, tudomásom szerint a külföldi csapatoktól érkező vírus miatt, csak a lan után tudták teljes egészében a közösség elé tárni. A helyszínen csak az első rész volt levetítve, de már akkor is a hideg futkosott a hátamon és mindenki tetszésének jelét adta a vetítés alatt. Jöjjön hát a sokat említett közösségi movie!

 A magam részéről támogatnám, hogy még több ilyen, a közösséget összefogó movie jöhessen létre, főleg, ha minőségben is ezt a szintet hozza. Moltes-nek nem az első produktuma ez a vágóasztalon, hiszán már az 1.6-os időkben is gyártott nem kevés fragmovie-t. Ha többre is kíváncsiak vagytok, akkor a youtube csatornáján találkozhattok még jó néhánnyal.

Egy olyan kis videó van, amit a CSS köreiből még láttam és minőségileg úgy érzem hozza azt, amit egy movienak látványra hoznia kell, hogy megosszam veletek. Vannak szép fragek, jól illesztett kép és hang vágások és egy kis jókedv. A srácokat ahogy megismertem, ez jellemző volt mindig rájuk. Jöjjön hát a GKT movie, az ICL7-ről.

Igaz okozott pár idegölő percet nekem az egész közösség, de összességében több örömet szerzett és igazából nekik köszönhetem java részét annak, amit az esportból kaptam. Bízom benne, hogy a CSGO-val amennyire egyesül az 1.6 és a CSS közössége és mindkettőből a közösségre előnyösebb oldalát hozzák magukkal a fiúk és a lányok.

Amennyiben úgy érzed, hogy valami kimaradt vagy csak elmondanád véleményed, megteheted itt a hozzászólások között vagy keress meg az esportrol[kukac]gmail.com mailcímen. Ugyan ide várok még moviekat is, amik szerinted megérdemlik a pár perc hírnevet.

A bejegyzés trackback címe:

https://esportrol.blog.hu/api/trackback/id/tr426100664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fagyikaa 2016.11.13. 12:54:38

"A személyes kedvencem a Nyak féle desert eagle ace, ahol nem pazarolt a golyókkal és mindenkinek csak egyet küldött a fejébe." EZ tetszik :D a dolog szepseghibaja h a demoban azert nem bant ennyire fukarul a golyokkal :)

eSportolo 2016.12.03. 13:31:10

@fagyikaa: Ti végtátok, ti tudjátok ezt jobban. :)
De ott ilyen módon összevágva a sportkastélyban hatalmas élmény volt látni és főleg a reakciókat az arcokon.
Egyik legkellemesebb eSporthoz és lanokhoz kapcsolódó élményem. Szóval köszönet érte :)
süti beállítások módosítása