Az elmúlt napokban próbáltam több olyan közösséget megkeresni, akik kellő táborral rendelkeznek ahhoz, hogy minél többen láthassátok munkámat és azt, amiért küzdök. Sajnos eddig nem jártam sikerrel egyetlen egy csapattal vagy mozgalommal sem. Volt, ahol még nem volt idejük foglalkozni velem eddig, volt ahol viszont korrekt módon jelezték, hogyha nincs érdekük a munkásságomban, akkor nem tehetnek semmi ilyet. Mindkettőt elfogadom és tiszteletben tartom. Viszont ez egy új megoldást követelt tőlem, hogy véleményem és görbe tükröm mégis eljusson azokhoz, akiket el szeretnék érni.

Több olyan csapat, mozgalom és cég oldalán található lájkok és hozzászólások alapján a blogos facebook felhasználómmal elkezdtem embereket ismerősnek jelölni és úgy meghívni a blog facebook oldalára. Azt mondhatom, hogy ez egy jó húzásnak bizonyult és tényleg sajnos inkább a szükség vitt rá erre. Reakciókból is elég sokfélével találkoztam, de többségében azt mondhatom, hogy mind pozitív.

Bárki, aki megkeresett a sokadik emberke után egy előre megírt kis levelet kapott tőlem. Az ötödik ember után már nem volt annyi kedvem mindent leírni újra. Az esetek nagy részében a reakciótokból adódóan örültök annak, amivel foglalkozni szeretnék és már nem egy témajavaslatot kaptam csak a mai nap folyamán.
Voltak, akik úgy gondolták, hogy ezzel a húzással valamilyen megélhetést szeretnék magamnak biztosítani. Nos, ha bármilyen bevételem származik idővel ebből a blogból, azt a játékos közösségek támogatásárára és oktatására igyekszem fordítani, mert bőven van még min javítani. Szerencsére bővebben kifejtve nézőpontom sikerült meggyőznöm a kételkedőket is céljaimról.
Akadt, aki egyszerű lájkvadásznak ítélt, amiben van reális ráció, de sajnos a szükség törvényt bont. A hazai online világban szükséges az, hogy valaki többet akarjon kihozni a mostani állóvízből. Viszont ha nem számíthat még olyan háttérre és mások segítségére, akkor kénytelen ott és úgy lépéseket tenni, ahogy arra lehetőség adódik. Én ezt az utat követem még akkor is, ha nem ez a sárga köves. Sajnos nálam nincs nyereményjáték, így nem bizonyultam elég érdekesnek hogy az oldal egy újabb olvasóval bővüljön.
Többségetek nem írt rám, nem kérdezett semmit, így gyanítom ők inkább a bemutatkozásom olvasták el első körben, mielőtt faggatni kezdtek volna. Ettől függetlenül állok mindenki rendelkezésére, aki bármire kíváncsi vagy kérdése van. És talán ami még fontosabb, hogy mondjátok el nekem, hogy mi az, ami érdekel titeket. Miről olvasnátok szívesen, hiszen azt hiszem van miről beszélni az esport és a játékok terén.

Mi az, ami várható a közeljövőben a blogon? Pár címszóban igyekszem összefoglalni mindazt, amiről még biztosan szólni szeretnék.

  • Játékos közösség és problémái
  • hazai lanok régebben és most
  • hazai vs külföldi lan
  • gamer lányok itthon és külföldön
  • nemzetközi sikereink
  • összehasonlítás a magyar és nemzetközi tekintetben
  • hogyan kezdjünk csapatépítésbe
  • hogyan szerezzünk támogatást
  • mi a vélemény rólunk

Ez csak néhány olyan téma, amit fel szeretnék ölelni, de nem biztos, hogy ilyen sorrendben. Szerencsére már a mai beszélgetések alatt több olyan ötletet és javaslatot kaptam, amit még érdemes kielemezni. Volt, akivel már 1-1 témát sikerült is átbeszélnem egy kicsit és így nyert kis bepillantást.

A témákhoz igyekszem külföldi kapcsolataimat kihasználva eljutni olyan játékosokhoz, akik érdemben nyilatkozhatnak a saját szemszögükből és természetesen a magyar közösség meghatározóbb embereit is igyekszem elérni. Egyik ilyen esetben a jelenleg működő magyar multigamingek és csapatok képviselőit fogom felkeresni és pár kérdést feltenni nekik.

A játékosok hozzáállásán túl szeretném megmutatni azt is az esportból, ami annak a szépsége. Rengeteg előítélet van még a mai napig azokkal szemben, akik játszanak. Legyen az egy megírt valóságshow vagy egy tragédia, sokszor a kocka jelzőnél tovább nem látnak az emberek. Ezen szeretnék túlmutatni és így akár gyerekeknek, akár szülőknek egyaránt elmondani, hogy mi az, ami miatt sokan ezt megélhetési formának választják külföldön.

Remélem sok nyitott kérdésre sikerült pontot tennem és akár a facebookon, akár a hozzászólások között vagy az esportrol[kukac]gmail.com mailcímen keresztül, de megkerestek véleményeitekkel, javaslataitokkal és olyan témákkal, amikre kíváncsiak vagytok. Arra kérek mindenkit, hogyha ismer olyat, aki szívesen játszik vagy olyat, aki teljesen elzárkózik az ezen fajta sportoktól, mutassa meg az egyik számára kedves témát és remélem az segít jobb játékossá vagy befogadóbbá válni ezzel a játékos léttel kapcsolatban. Nem tökéletes, amit alkotok, de igyekszem mindig a lehető legjobban körüljárni mindazt, ami jelenleg körülöttünk van.

A bejegyzés trackback címe:

https://esportrol.blog.hu/api/trackback/id/tr26223791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása