A Starcraft bizonyára sokunkban hagyott maradandó nyomot és pont emiatt vártuk nagy lelkesedéssel a második részt, ami a látottak alapján úgy érzem meg tudta ütni azt a szintet, amit elvárt a többség. A magam részéről még nem jutottal el odáig, hogy ki is próbáljam, így csak videókat nézegettem és cikkeket olvasgattam a játékról, de nem véletlenül játszanak vele annyian.

Amennyire külső szemlélőként megfigyeltem, grafikailag kitettek magukért a Blizzard emberei. Amit szerettünk a korábban, az ugyan úgy megmaradt, sőt, tettek hozzá még bőven érzésem szerint. A meccset elnézve, amit később megosztok veletek, úgy látom, hogy minden épület és egység nagyon szép kidolgozást és animációt kapott. A játék, hogy valamivel több legyen az elődnél, új egységeket is hozott és talán még kiegyenlítettebb lett, mint korábban. Starcraftban korábban nagyon kevesen játszottak a terran fajjal, mert sok időbe telt, mire komolyabb tűzerőt tudott volna felmutatni az ember. Nyilván más szinten van Breach és WhiteRa is, mint egy átlagos játékos, de egem meglepett a terran ilyen jellegű fejlődése. Ebben bizonyára nagy szerepet játszanak azért az új egységek is.

A játék úgy érzem részben átvette azért azt a pénzsóvár vonalat, amit a CoD, BF és egyéb más szériák is egyre inkább követnek. Az alapjátékon túl a Blizzard összesen 3 külön részt is ki fog adni, amiben - ha ismereteim helyesek - akkor új küldetések és új egységek is szerepelnek meg. Ez önmagában örvendetes annak, aki single játszik bármilyen játékkal. Akiket az évek alatt sikerült megismernem, nem arról híresek, hogy leülnek és az SP küldetéseket viszik végig, hanem inkább egy jó társaság mellett leülnek és multiznak.

Remélem, hogy még időben elkezd játszani az a réteg a Starcraft II-vel, akik akár komolyabb eredményeket is szeretnének elérni. Ehhez részben két dolog szükséges itthon. Megfelelően támogatott SC2 közösség és versenyek a közösséget vezetni, irányítani próbálók táborától. Akár saját szervezésű vagy akár külföldi legyen a verseny, a lényeg, hogy eljusson hozzánk és akkor remélhetőleg több olyan játékost tudhatunk a sorainkban, mint Breach. Jöjjön hát a már korábban említett 1vs1 WhiteRa ellen.

Aki még nem próbálta ki, annak azt tudom javasolni, hogy kövesse a példám és fordítson egy kis időt a közeljövőben, hogy megismerje a játékot jobban. Van benne lehetőség, hiszen korábban SC-ben is szép sikereket értünk el és nincs semmi akadálya, maximum a hozzáállásunk, hogy ne ismétlődjenek meg a nemzetközi sikerek.

Amennyiben úgy érzed, hogy valami kimaradt vagy csak elmondanád véleményed, megteheted itt a hozzászólások között vagy keress meg az esportrol[kukac]gmail.com mailcímen. Ugyan ide várok még moviekat is, amik szerinted megérdemlik a pár perc hírnevet.

A bejegyzés trackback címe:

https://esportrol.blog.hu/api/trackback/id/tr666172377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása