Azt hiszem kevés olyan franchise fordít annyit fejlesztésre, mint a DICE Battlefield szériája. Későbbi nagy fps-összevetés kapcsán bőven kifejtem erről a véleményem, de látványra semmi nem veheti fel vele a versenyt. Az, amit a BF a saját motorjával kialakított harcterei hatalmasak és látványosak lettek. Ehhez hozzá tartozik még az is, hogy szinte a földig lehet mindent rombolni. Igaz ehhez meg is követeli a komoly hardvert. A videó, amit mutatni szeretnék azt hiszem magáért beszél. Bár a BF4 nem szerepel terveim között, így nem tudok arról nyilatkozni, hogy mennyit változott ehhez a bemutatóhoz képest a kész játék.

A látvány magért beszél, ebben nem lehet kétség. Lehengerlő a grafika is a videóban, ám egy dolog felől ne legyen kétségünk. Amilyen gépeken ezt a bemutató gameplayt készítették, korán sem nevezném általános játékos gépnek. Ez sajnos a BF sorozatok egyre nagyobb átka, hogy egyre inkább igénybe veszik a gépeket. Ennek biztos betudható az is, hogy a legtöbb játékot manapság már a különböző konzolokra írják és nem foglalkozik minden játékfejlesztő a PC-kre való optimalizálással. Persze ez alól vannak kivételek is.

Ami még egy nagyon jó ötlet a BF4-ben az a commander szerepkör. Itt egy olyan ember szerepébe bújunk, aki a különböző légicsapásokról és az utánpótlásokról gondoskodik. Szerintem ez még közelebb hozza a valósághoz a játékot. Ahogy a videóban is láthatjátok, egy tablet is elég ahhoz, hogy így "játszhassunk".

Idehaza tudtommal egyetlen egy csapat van, akik versenyszerűen játszanak. A Team Rock tagjai, mint legutóbbi videóbejátszásukból kiderül, csak a hazai versenyeken indulhatnak ilyen névvel. Minden más nemzetközi versenyre leszerződtek egy külföldi multihoz. Aki bármilyen versenyről tud, az kérem jelezze, bár a játék komoly gépigénye miatt nem hiszem, hogy 1-2 éve belül nálunk versenyjáték lenne. Addigra meg már, ha folytatódik a tendencia, akkor már legalább még egy rész megjelenik.

A másik pont nálam, ami nem szimpatikus egyik játéknál sem, azok a különböző DLC-k. Játékonként más-más módon fordulnak elő meg mást nyújtanak, de részemről felháborít, hogy szinte a teljes játék áráért lehet venni pár új dolgot. És egy játék, nem játék 1 DLC-vel mostanság. De minderről majd bővebben.

Amennyiben úgy érzed, hogy valami kimaradt vagy csak elmondanád véleményed, megteheted itt a hozzászólások között vagy keress meg az esportrol[kukac]gmail.com mailcímen. Ugyan ide várok még moviekat is, amik szerinted megérdemlik a pár perc hírnevet.

A bejegyzés trackback címe:

https://esportrol.blog.hu/api/trackback/id/tr756155981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása