A mostani bejegyzés címe nem véletlen, hiszen jó néhány dolog történt, ami nagy visszhangot kavart. Arról nem is beszélve, hogy a közeljövőben is mi minden várható még. Mindenhez pár gondolatot fűznék csak igazán, hiszen aki így vagy úgy, de követi az eseményeket, az mindegyik témámról hallott, találkozott vele.

Az egyik első terület a hazai CSGO közösséget érinti leginkább. Még az ICL22-n volt szerencsém beszélni egy régi ismerősömmel és beigazolódni látszik az akkor felvetett teóriám. Akkor kijelentettem, hogy a versenyen jó helyezést (top4-8) elérő csapatok között alig maradnak együtt ugyan abban a felállásban a következő versenyig. Erre bőven láthatunk példát akár az Ancients, akár a Volgare részéről. Ugyebár az előbbi csapat legutolsó facebook bejegyzése, hogy abbahagyják a játékot ebben a formában. Aztán jöttek más infók új 5. érkezéséről, de én ezt addig nem tekintem biztosnak, míg az oldalon ez meg nem jelenik.

A közelmúltban egyik számítógépes újság, a PC Guru rendezett egy kisebb összejövetelt, ahol szerencsére a megszokott próbáld ki amit látsz lehetőségeken túl egy LoL verseny is megrendezésre került. Én a magam részéről örülök neki, hogy egyre több rendezvényen helyet kap valamilyen eSport rendezvény is. (Nyár vége felé egy harcászati nappal egybekötött WoT verseny volt, hogy ne csak a MOBA játékokat említsük.) És természetesen ez még a hónapban folytatódik, de előtte egy videó a PC Guru Showról.

És hogy ne távolodjunk annyira el a LoL-tól, volt november utolsó előtti hétvégéjén még egy lan is, amiről a GameGeek csapata egy hosszabb videóval jelentkezett. Természetesen nem maradhatott ki a Real Gamers Lan-on sem a Heartstone, sem a WoT a versenyek listájáról. Arról nem is beszélve, hogy mi minden más kipróbálására nyílt még lehetőség. Nekem nagyon szimpatikus és barátságos rendezvénynek tűnik, így ha lehetőségem engedi, magam is el fogok látogatni rá. Addig viszont a kis videós anyag.

És ha már a különböző rendezvényeket említettem, akkor a hétvégén gyanítom sokatoknak ugyan az a programja, mint nekem. Mindkét nap én is kint leszek a PlayIT-en, de kicsit másabb módon, mint ahogy ti jöttök. Rengeteg videót láttam, ami elkészült a májusi rendezvény óta, és igyekszem megosztani veletek 2-t, ami szerintem igen jónak sikerült és a két legnagyobb és legsikeresebb magyar multigaminghez köthető. De persze a GameStar is készített egy saját kis összefoglalót.

Ha a két videó megnyerte tetszésedet, akkor most hétvégén kint a helyed. Lesz HS, CSGO és LoL East verseny is. No és persze ugyan úgy cosplay, játékbemutatók, konzolok és minden, mi kedves lehet nekünk. Ugyan akkor felhívom mindenki figyelmét, hogy a 3-as metrón felújítás van, így nem közlekedik teljes hosszában. Erről többet a bkk oldalán találtok, aki érintett.

És a végére hagytam azt a témát, ami az elmúlt napokban nemzetközileg is a legnagyobb visszhangot váltotta ki. KQLY és mások kitiltásával elég sok helyen foglalkoztak. Emiatt két csapat helye felszabadult a téli DreamHack most hétvégén tartott versenyére. Ami ennél rosszabb véleményem szerint, hogy jelezték az illetékesek, hogy a DH után folytatják a vizsgálatokat. Bennem az a kérdés fogalmazódott meg, hogy van, akiket már elkaptak, bizonyították és/vagy bevallották, hogy nem játszottak tisztán és emiatt kizárást kaptak. Van még jó néhány játékos, ahogy a csatolt képen is látjátok, akiket még meg fognak vizsgálni az elkövetkező időszakban, de csak a DreamHack után. Nekem ezzel a legnagyobb problémám az, hogy most még rengeteg játékos neve ott van a kalapban, akik így vagy úgy, de gyanúba kerültek, versenyezhetnek a most hétvégi versenyen.

VACation.jpg

A probléma viszont kettős, hiszen, ha most mindenkit megvizsgálnak és a gyanú beigazolódik, akkor több nagyobb csapat is kénytelen lenne kihagyni a versenyt, amivel így mind a támogatók, mind a nézők így vagy úgy, de károsulnának. Ilyen szempontból értem, hogy miért a verseny után vizsgálódnak majd jobban. Ami viszont ebből adódhat, hogy egy csapat jó eredményt ér el és a verseny után kiderül, hogy valamilyen illegális módon jutott korábban előnyhöz. Jobb esetben akinek vaj van a fején, az már nem használ majd semmit a DH-n és ez minden bizonnyal az eredményén is látszik majd. Rosszabb esetben, ha mégis valami pénzösszeggel távozik, akkor annak milyen visszhangja lesz, azt megjósolni sem nagyon lehet. Ezen játékosok szerződéses, profi versenyzők. Ahogy azt már a Titan csapata is meglépte, elégtételt követel volt játékosán, aki miatt az egész csapat megsínylette a lelepleződést és ezzel együtt mind anyagilag, mind a jó hírüket tekintve a szervezet károsult.

Hogy a közeljövőben sem maradjatok majd bejegyzések nélkül a héten igyekszem minden olyan régi sokat látott ismerősöm megszólítani, akik lent voltak a hétvégén az ICL 24. versenyén és amint a szakkollégiumi előadás anyaga vetíthető formában elérhetővé válik, más videókkal együtt egy kicsit komolyabb vizekre is evezek majd. A PlayIT után remélem hasonló videókkal tudok majd szolgálni, mint a tavasziról. No és persze ahogy a visszajelzéseket kapom, úgy haladok a LANtológia sorozat anyagainak gyűjtésével.

A bejegyzés trackback címe:

https://esportrol.blog.hu/api/trackback/id/tr846925649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása