A mostanság népszerű moba játékok közül a másik legnagyobb a Dota2. Ebben talán még nagyobb lehetőségek és pénzek forognak, mint a nagy riválisban, a LoL-ban, amennyire én látom. Az idei világbajnokságnak nevezhető versenyen, az The International már most több, mint 6.000.000$ nyereményalappal rendelkezik. Igen, jól olvastátok. Több mint hatmillió dollár az, amiért küzdenek. Hogyha kíváncsiak vagytok, hogy a cikket olvasva épp hogy áll az alap, akkor azt itt találhatjátok meg. Ha ismereteim helyesek, akkor május második hetében indult ez a közösségi nyereményalap-duzzasztás és még majdnem 2 hónap van a versenyig. A versenyről itt találhattok pár érdekességet a résztvevőkről. Egy kis ízelítő, hogy mire lehet számítani a hangulatot tekintve.

Azért is ezekkel az infókkal kezdtem, mert ezek a számok döbbenetesek. Már a Free to Play kapcsán is említettem korábban az 1.600.000$ összdíjazásnál, hogy elképesztő, erre a Valve még rátett egy nagy lapáttal. A Dota2 szintén azok közé a játékok közé tartozik, amit nem játszom, de igyekeztem itt is kifaggatni, akit lehet és aki érintett.

A játék lényege és menete nagyon hasonlít a LoL-ra, de ahhoz képest vannak árnyalatnyi különbségek, amivel összetettebbé teszi a játékot. A fontosabb dolgokat korábbi cikkben leírtam a LoL kapcsán a játékmenetről. Az eltérések révén még több lehetőség van mind egyéni, mind taktikai szempontból ellenfelünk legyőzésére. Láttam érdekes bejegyzéseket pár oldalon, de nem tudom, hogy támogatásbeli különbség van-e a fejlesztők részéről a két játéknál. Nyilván ez egy olyan kritikus pont, ami sokat jelent abban, hogy játszható és élvezetes legyen a játék. Minden más már a játékosokon múlik, hogy mennyire használják ki a befolyásukat, hiszen rajtatok múlik, hogy játszatok-e egy játékkal vagy sem.

Nagyon nem szeretnék ódákat zengeni és ismételni magam a korábbi bejegyzésekből, így inkább egy viszonylag friss movie-t szeretnék veletek megosztani. A főszereplő nem más, mint a már általam is korábban említett Dendi.

Ha véleményed szerint valamit kifelejtettem és érdemes lenne megemlíteni, azt kérlek jelezd felém akár hozzászólásoknál, akár mailben az esportrol[kukac]gmail.com mailcímen keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://esportrol.blog.hu/api/trackback/id/tr546198062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása